Известие

Collapse
No announcement yet.

Туин Спаркове, чипове и прекъсвачи - продължение ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Хубаво е да се вдигне малко, за да може на 7200 да речем да превключиш.
    М/у другото скоростната кутия трябва да е в доста добро състояние за да превключиш на 7200 рпм.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Първо извинявам се на колегата, че му нацапахме темата...ии наистина, ако е възможно Спечелиста да ни прехвърли в друга тема за прекъсвачите

Второ благодаря на Бобо, че внесе яснота по въпроса с моя прекъсвач Личното ми мнение е, че си ми е перфектен прекъсвача там, където е сложен сега и тия 7700оборота са излишно напъване на матора, с което само бели може да си навлечеш

Трето - явно моята скоростна кутия е в доста добро състояние(добра новина), защото без проблеми си превключвам на 7000-7200 оборота
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
        Прекъсвача е там защото колата е 1.6 Евро 3 и се кара на газ Още въпроси господа мапери
        Не благодаря, този отговор ни задоволява налълно.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
          М/у другото скоростната кутия трябва да е в доста добро състояние за да превключиш на 7200 рпм.
          И аз на 7200, че и на горе си превключвам без проблем.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            И аз на 7200, че и на горе си превключвам без проблем.
            Аз на старата скоростна кутия имах проблем с преминаването от 1ва на 2ра и най вече от 2ра на 3та. Там да влезне беше от три опита единия. След като един ден се изнервих и на 4тия или 5ти опит изведнъж почна да влиза без проблем трета, (които ме познава знае че не съм от най-слабичките) с бая зор ама я нагласих да си влиза идеално, само дето почна да изключва. С новите(втора употреба) скорости засега нямам ядове влизат като на....... айде няма да казват като какво.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ами хубаво е някой да синтезира цялата информация, аз останах с впечатление, че ТС моторите са ограничени от завода на 7200, всичко по-различно означава намеса на мапери. Така ли е, или е от значение кубатура и година на производство (евро1-2-3) ?
              Last edited by Доко; d.m.y г., 12:20.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                Виж oem колко правилно ти го каза. Мислиш ли че само твоята е излязла от завода на 7730 , защото аз си мисля, че всички са на 7200 (за ТС мотори) . Със сигурност ти е сменен софтуера. Моята също я купих с прекъсвач на 7600 и изобщо не си и мисля ,че е сток. А да ти кажа ли една от чипърските фирми как проверяват дали имаш чип ?

---------- Post added at 13:30 ---------- Previous post was at 13:26 ----------
                Няма да чета цялата тема че мързи. Специално за теб и ОЕМ. Прекъсвача го преместиха пред мен. Ходила е на диагностика - няма чип. Софтуера не е сменян. "Позицията на прекъсвача" се променя и с тестови софтуер, може да се направи без да се пипа нищо друго. Споко не съм толкова залюхан че да мисля че така е излязла от завода.
                А да и да повторя твърдението - "виж къде ти е прекъсвача и ще разбереш имаш ли чип" е смешно.
                Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                  Софтуера не е сменян. "Позицията на прекъсвача" се променя и с тестови софтуер, може да се направи без да се пипа нищо друго.
                  Няма да го коментирам това защото пак ще се счете, че се заяждам.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Моят прекасвач е на 7500 оборота.
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTDm sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                      А да и да повторя твърдението - "виж къде ти е прекъсвача и ще разбереш имаш ли чип" е смешно.
                      Ами питай една от "чипърските" фирми във форума как проверяваха преди две години .No Coment

Най-лесния и най-бърз начин да установиш, че по софтуера е пипано след производителя е като видиш къде е прекъсвача,и както сам каза всичко след 7200 за 1.8 и 2.0 е допълнителна намеса по софтуера, колко компетентно също е друг въпрос (за 1.6 не знам коло е ограничението). Друг е въпроса, че някои "чипъри" не могат да видят и да направят разлика от оригинална до по-агресивна горивна карта.
                      Last edited by Доко; d.m.y г., 00:38.

Comment

Ами преди чипа на моята 1,6 ТС Евро 3 прекъсвача беше на около 6900-7000 оборота
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

И на моята преди чипа беше на 7 000,а сега е на 7800 оборота.Може да се засече примерно обороти и скорост.Моята на 7000като удари прекъсвача е на 100км,а съм карал 146 удря прекъсвача на 7200 и пак е на 100км.
                          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                            ....Трето - явно моята скоростна кутия е в доста добро състояние(добра новина), защото без проблеми си превключвам на 7000-7200 оборота
                            Рядко го достига, но при мен е точно 8000 и ако я изтърва до там също си включва добре,но определено след 7200 със сток главата почва да "тъпче"...затова там някъде включвам освен на първа !
                            Last edited by nesh; d.m.y г., 01:06.
                            NESH
                            156 '99 1,6TS+JR Filter+ Ported&Polished head cut 0.42mm, 4mm скъсени водачи на клапаните, ported&polish trotle body, Lightweight Alu Crank Pulley 538g , cat. off, remap

Comment

selespeeda ми превключвна на 6900-7000... май не е хич прецизиран да изтиска максималните възможнотси на мотора. С чип ше поумнее ли да превключва по нагоре ?
                              Last edited by fiore; d.m.y г., 11:02.
                              147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                              Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                              156 2.4 JTD - ex

Comment

ами ако нямаш чип сега, то след "чипосването" ще го принудиш да поумнее

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                                X